Vytlačiť túto stránku
Ohodnotiť túto položku
(6 hlasov)

Začalo sa to zobudením do slnečného nedeľného dopoludnia, keď sme vedeli, že sa nám začína nová etapa nášho zdravotníckeho vzdelania – odborná stáž v rámci programu Erasmus+ v Ostrave.

Cestu za niečím novým sme si spríjemňovali rôznymi aktivitami. Hoci sme prežívali rôzne emócie, vedeli sme, že ideme za dobrodružstvom spojeným so získaním nových zručností a vedomostí.
Naším domovom na 3 týždne bude Penzión Paradise v Ostrave. Prvý deň sa začal zobudením do chladného pondelkového rána, počas ktorého nás sprevádzala pani učiteľka Mgr. Pavlína Kyšková a oboznámila nás s areálom a oddeleniami Mestskej nemocnice Ostrava, v ktorej strávime naše najbližšie 3 týždne. Súčasťou obhliadky bolo aj stretnutie s pani námestníčkou pre ošetrovateľstvo Mgr. Marcelou Murasovou, ktorá nás príjemne privítala a povzbudila. Povzbudivé slová nám dodala aj pani riaditeľka Strednej zdravotníckej školy a Vyššej odbornej školy zdravotníckej v Ostrave RNDr. Jana Foltýnova, Ph.D. a taktiež sme mali možnosť vidieť aj priestory školy.
Sme plné radosti a očakávania z nasledujúcich dní, ktoré strávime každá na svojom pracovisku: Kristína z ortopedického oddelenia, Tamara z neurologického oddelenia, Viktória z urologického oddelenia a Vanesa z neurochirurgického oddelenia.
Počas tejto odbornej stáže chceme nadobudnúť čo najviac zručností, vedomostí a zároveň nadviazať nové priateľstvá.

 

Čítané 1089 krát