Vytlačiť túto stránku
pondelok, 26 jún 2023 15:10

Zdravotník v akcii

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

V Prešove na pôde Strednej zdravotníckej školy sme sa zúčastnili športovo-vedomostnej súťaži Zdravotník v akcii, ktorá sa uskutočnila dňa 16.06.2023.

Zapojených bolo 23 družstiev z celého Slovenska. Našu školu reprezentovali: Damián Behun (PS II.B), Miriam Kohutová (PS II.B), Ľudmila Dydňanská (PS II.A) a Mária Valigová (PS II.B).
V rámci tejto súťaže nám boli bližšie predstavené povolania ako horský záchranár, záchranárske psy, zdravotnícky záchranár a vojenský záchranár. Samotná súťaž pozostávala z troch častí, a to: poskytnutie prvej pomoci, športová zdatnosť a test. Na splnenie úloh pri jednotlivých stanovištiach bolo stanovených približne 15 minút. Ocitli sme sa v hraných situáciách, v ktorých sme poskytovali prvú pomoc zranenej rodine po zásahu bleskom, pomoc pri epileptickom záchvate a poskytnutie pomoci osobám pod vplyvom návykových látok. V pohybovej časti sme si zabehli člnkový beh, prešli po lane a napokon si zastrieľali. Na záver sme si napísali krátky, ale o to zaujímavejší test.
Vďaka tejto skúsenosti sme spoznali mnoho študentov iných zdravotníckych škôl a ľudí, ktorí sú pre svoju prácu zapálení. Radi by sme sa s vami podelili o peknú myšlienku záchranára, ktorý tvrdil, že najviac svojich chýb si zapamätáme práve zo súťaží. Veríme, že aj vďaka takému podujatiu si budeme navždy pamätať tie naše.

 



Čítané 745 krát