Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
pondelok, 29. apríl 2024
pondelok, 26 jún 2023 15:10

Zdravotník v akcii

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

V Prešove na pôde Strednej zdravotníckej školy sme sa zúčastnili športovo-vedomostnej súťaži Zdravotník v akcii, ktorá sa uskutočnila dňa 16.06.2023.

Zapojených bolo 23 družstiev z celého Slovenska. Našu školu reprezentovali: Damián Behun (PS II.B), Miriam Kohutová (PS II.B), Ľudmila Dydňanská (PS II.A) a Mária Valigová (PS II.B).
V rámci tejto súťaže nám boli bližšie predstavené povolania ako horský záchranár, záchranárske psy, zdravotnícky záchranár a vojenský záchranár. Samotná súťaž pozostávala z troch častí, a to: poskytnutie prvej pomoci, športová zdatnosť a test. Na splnenie úloh pri jednotlivých stanovištiach bolo stanovených približne 15 minút. Ocitli sme sa v hraných situáciách, v ktorých sme poskytovali prvú pomoc zranenej rodine po zásahu bleskom, pomoc pri epileptickom záchvate a poskytnutie pomoci osobám pod vplyvom návykových látok. V pohybovej časti sme si zabehli člnkový beh, prešli po lane a napokon si zastrieľali. Na záver sme si napísali krátky, ale o to zaujímavejší test.
Vďaka tejto skúsenosti sme spoznali mnoho študentov iných zdravotníckych škôl a ľudí, ktorí sú pre svoju prácu zapálení. Radi by sme sa s vami podelili o peknú myšlienku záchranára, ktorý tvrdil, že najviac svojich chýb si zapamätáme práve zo súťaží. Veríme, že aj vďaka takému podujatiu si budeme navždy pamätať tie naše.

 



Čítané 721 krát

Galéria obrázkov

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill