Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 03. máj 2024
utorok, 07 november 2023 13:12

Záložky spájajú ľudí, školy aj inštitúcie

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Do projektu Záložka spája školy sa zapájame od jeho vzniku. Vždy v septembri sa žiaci dozvedia tému. V tomto roku to bola téma Hrdinovia detektívnych románov.

Tento projekt je nielen o spájaní škôl, ale aj o spájaní ľudí a inštitúcií. Do projektu sa žiaci zapájajú dobrovoľne. Niektorí ho poznajú zo základnej školy, niektorí nie. Aj v tomto roku sa do tvorby záložiek zapojili žiaci predovšetkým prvých ročníkov a pomáhali im aj vychovávateľky zo školského internátu. Po tretíkrát sa do našej výzvy zapojilo aj miestne Kníhkupectvo na Korze.

Pri tejto príležitosti sme s aktívnymi žiakmi absolvovali literárnu vychádzku v našom meste. Pripomenuli sme si významné literárne pamiatky v našom meste. Zdokumentovali sme si ich a vytvorili sme príbeh.
Keď sme prechádzali mestom, zastavili sme sa na mieste, kde kedysi stál prvý Obchod na korze. Všetci sme sa usmievali do fotoaparátu a urobili si spomienkovú fotku aj pri tabuli Ladislava Grosmana. Nakoniec sme vyzdvihli originálne záložky, ktoré nám zhotovilo Kníhkupectvo Na Korze v jeho nových priestoroch. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa do projektu zapojili.
Naše záložky poputovali do Strednej zdravotníckej školy v Považskej Bystrici, ktorá nám poslala aj ich stredoškolský časopis.

Čítané 508 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill