Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 27. apríl 2024
streda, 20 marec 2024 20:28

Finále Ošetrovateľského repete

Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Tak konečne sa naši súťažiaci dočkali, 19.3.2024 sa konalo posledné kolo každoročnej vedomostnej súťaže Ošetrovateľské repete. Tento deň sme zavŕšili štvrtým finálovým kolom, v ktorom odzneli odpovede súťažiacich na veľmi vysokej úrovni, čím dokázali, že sú kvalitne pripravení na maturitnú skúšku z teoretickej časti odbornej zložky.

Prvé tri kolá overili vedomosti z predmetu ošetrovateľstvo (OSE) a predmetu ošetrovateľské techniky (OST) v rozsahu 1. – 3. ročníka a realizovali sa formou testov. Boli to vyraďovacie kolá a do posledného kola sa prebojovali piati žiaci. Nakoniec si svoje sily zmerali štyria žiaci, jedna súťažiaca sa kvôli zdravotným problémom nezúčastnila. Štvrté kolo malo podobu ústnej maturitnej skúšky, finalisti si vylosovali témy zamerané na ošetrovateľskú starostlivosť o pacienta s vybraným ochorením. Žiaci v ňom preukázali svoje komplexné vedomosti nielen z predmetu OSE, ale tiež zo ZKC, ANF. Dokázali aplikovať vedomosti a skúsenosti získané na praktickom vyučovaní a na odbornej stáži.

Súťažiaci sa umiestnili v tomto poradí:
1. miesto Marta Šimová (PS IV.A)
2. miesto Vladimír Hanc (PS IV.B)
3. miesto Soňa Partilová (PS IV.A)
4. miesto Timea Salajová (PS IV.A)
Našim výhercom blahoželáme a prajeme šťastie a rozvahu na praktickej i ústnej maturitnej skúške a v neposlednom rade aj v ďalšom štúdiu na vysokej škole či v budúcom zamestnaní.

Čítané 146 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill