Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
nedeľa, 05. máj 2024
nedeľa, 25 jún 2023 21:05

Ísť či neísť ...a ako to celé dopadlo?

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Túto otázku sme si kládli pred troma mesiacmi, keď sme podávali prihlášku a aj pred troma týždňami, keď sa blížil deň odchodu. Nakoniec sme sa rozhodli povedať Erasmu ÁNO!

V prvých dňoch nás premáhal strach, no uvedomili sme si, že sa nemáme čoho báť. Pocity strachu prestriedali vrúcne úsmevy našich nových českých kolegov, ktorí nás s láskou privítali na našich pracoviskách a začlenili nás do svojho tímu, v dvoch najväčších českých mestách, v baníckom meste Ostrava a hlavnom meste Praha. Dynamické dni praxe striedali pestrý program a zaujímavé exkurzie. Na našich oddeleniach sme mali veľa možností. Na začiatku našej odbornej praxe v nemocniciach sme mali zmiešané pocity strachu. Báli sme sa, že naše vedomosti a schopnosti nebudú postačovať na splnenie náročných úloh, ktoré nás čakali. Napriek týmto obavám sme sa však rozhodli tvrdo pracovať a využiť túto príležitosť na maximum. S postupujúcimi dňami sme sa začali cítiť pohodlnejšie v nemocničnom prostredí. Naše obavy ustúpili, pretože sme si uvedomili, že učiteľky nás dôkladne pripravili na rôzne situácie, s ktorými sme sa mohli stretnúť. Sledovali sme, ako sa lekári a sestry starajú o pacientov s maximálnou starostlivosťou a odbornosťou. Tento pohľad nás inšpiroval a dával nám motiváciu, aby sme sa stali skvelými zdravotníckymi profesionálmi. Na každom, pre nás novým oddelením, na ktorom sme pracovali, sme nadobúdali nové vedomosti a praktické zručnosti. Boli sme fascinovaní rozmanitosťou prípadov, s ktorými sme sa stretli - od jednoduchších ošetrení až po komplexné chirurgické zákroky. S údivom sme sledovali, ako lekári diagnostikujú ochorenia a navrhujú efektívne liečebné plány. Sami sme mali príležitosť asistovať pri niektorých výkonoch a zákrokoch a pomáhať pacientom. Každý deň sme sa učili niečo nové a prehlbovali svoje chápanie záhad ľudského tela. Po skončení stáže sme cítili hlbokú radosť a spokojnosť. Boli sme hrdí na to, čo sme dosiahli a aké veľké pokroky sme urobili vo svojej odbornej príprave. Táto skúsenosť nás posunula bližšie k nášmu snu stať sa skutočnými profesionálmi v zdravotníckom sektore.

Chceli by sme však vyjadriť veľkú vďačnosť svojim sprevádzajúcim učiteľkám, ktoré nás podporovali a usmerňovali počas celej stáže. Učiteľky nám poskytli cenné rady, zdieľali svoje bohaté skúsenosti a boli pre nás oporou v čase, keď to bolo potrebné. Najväčšia vďaka patrí pani učiteľke Mgr. Nataši Sivulkovej, za odbornú prípravu a koordinátorstvo v programe Erasmus + a vedeniu školy, za možnosť absolvovať odbornú stáž v Českej republike.

Celkovo môžeme skonštatovať, že táto trojtýždňová stáž bola pre nás jedinečnou príležitosťou, na ktorú budeme s láskou spomínať a mladším študentom vrelo odporúčať nebáť sa do toho ísť. 

Čítané 729 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill