Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
pondelok, 29. apríl 2024
streda, 28 jún 2023 09:20

Čítanie je pre um to isté, ako fyzické cviky pre telo

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Moderný človek je zaplavený obrovským množstvom informácií, ktoré musí sledovať, aby mohol držať krok so svojím pracovným odborom a s vývinom spoločnosti.

Explózia informácií zapríčiňuje, že dnes už zďaleka nestačí doterajšie tempo prijímania a registrovania všetkého, o čom sa píše v novinách a v odbornej literatúre. Nútení sme bojovať s časom a hľadať nové a nové metódy, ktorými by sme boli schopní absorbovať čo najviac informácií, v čo najkratšom časovom rozpätí. Treba sa zaoberať otázkou, ako zostavovať a písať texty, a aj otázkou, ako čítať, aby nám táto činnosť nepohlcovala príliš veľa času.

V závere školského roka na našej škole tradične robíme súťaž pre záujemcov prvého ročníka v čitateľskej gramotnosti.
Aj v tomto roku si mali žiaci možnosť preveriť svoje schopnosti v čítaní súvislého, nesúvislého, umeleckého i vecného textu. Taktiež si overili schopnosť počúvať.
Ako dopadli výsledky?
Najlepšia bola Timea Zubaľová z PS I.A, druhá bola Júlia Iľková z PS I.B a na treťom mieste sa umiestnila Michaela Mrízová z PS I.B.
Víťazom blahoželáme a zúčastneným ďakujeme za účasť. Ocenení dostali knižné odmeny, ktoré venovala Rodičovská rada pri SZŠ Humenné.

 

Čítané 704 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill