Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
nedeľa, 28. apríl 2024
nedeľa, 11 jún 2023 20:59

Objav nepoznaného

Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Svoju odbornú stáž po dobu troch týždňov mám možnosť absolvovať na neurochirurgickom oddelení v Mestskej Nemocnici v Ostrave. Pre mňa je to veľká skúsenosť a výzva, pretože v Humenskej nemocnici takého oddelenie nemáme možnosť vidieť.

Neurochirurgia je medicínsky odbor, ktorý sa zaoberá diagnostikou a liečbou ochorení mozgu, miechy, periférnych nervov, chrbtice u dospelých pacientov. Najčastejšie operácie na tomto oddelení sú: malé i väčšie výkony na periférnych nervoch, syndróm karpálneho tunela, operácia degeneratívnych ochorení chrbtice, operácie poranenia chrbtice, operácie karotickej tepny na krku, cievne operácie mozgu, operácie nádorov mozgu, mozgových obalov, spodiny lebečnej a očnici, operácie mozgu, lebky a tváre, operácie porúch cirkulácie mozgovomiechového moku. Mala som tú možnosť zúčastniť sa na operácii karpálneho tunela a výmene platničiek z dôvodu stenózy C5 -C7.

Na neurochirurgickom oddelení je desať izieb. K dispozícií je jedna operačná sála a klimatizovaná jednotka intenzívnej starostlivosti s piatimi plne vybavenými lôžkami, vybavené technikou na štandardnej európskej úrovni a plne zodpovedajúcim požiadavkám kvalitnej poskytovanej starostlivosti.
V mestskej Nemocnici v Ostrave sa nachádza jedno z najprestížnejších neurochirurgických oddelení v krajine, ktoré poskytuje vynikajúcu starostlivosť o pacientov zo širokého okolia.

Čítané 430 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill