Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 27. apríl 2024
nedeľa, 11 jún 2023 21:30

Nezabudnuteľné zážitky z centra mesta Praha a Múzea Madam Tussauds

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Po pracovnom dni sme si ako relax zvolili prechádzku centrom Prahy. Začali sme Václavským námestím, ktorému dominuje socha svätého Václava na koni, českého kniežaťa z rodu Přemyslovcov svetca a patróna Čiech.

Uličkami sme prešli na ďalšie ikonické miesto, Staromestské námestie. Jeho dominantou je jedinečná technická pamiatka Pražský orloj umiestnená na veži Staromestskej radnice. Stredoveké astronomické hodiny ako posledné na svete dodnes merajú babylonský (hviezdny) a staročeský čas. Sú tvorené niekoľkými časťami, astronomickou a kalendárnou doskou a mechanicky ovládanými dvanástimi apoštolmi, ktoré sa každú celú hodinu (9.00 - 23.00) objavujú v dvoch malých okienkach. Počas ožitia apoštolov ožijú aj ďalšie figúry po stranách orloja, ktoré k nám hovoria symbolikou stredoveku. Orloj láka turistov z celého sveta. Počas našej návštevy prilákal aj fanúšikov futbalu, keďže v Prahe sa v tento deň konalo finále konferenčnej ligy vo futbale medzi družstvami West Hamu a Florentiny.

Pokračovali sme návštevou múzea voskových figurín, známeho ako Múzeum Madam Tussauds. Vystavené exponáty nás mali za úlohu zabaviť, ale aj rozšíriť naše obzory a zoznámiť nás so slávnymi osobnosťami z celého sveta. Okamžite nás zaujali figuríny znázorňujúce rôzne svetové osobnosti. Počas prehliadky sme stretávali najvýznamnejších ľudí histórie i súčasnosti. Od svetových politikov ako je Nelson Mandela, cez slávne hudobné ikony, ako sú W.A. Mozart či The Beatles, po slávneho českého futbalistu Petra Čecha a hokejistu Dominika Haška. Počas prehliadky sme si vyskúšali aj interaktívne aktivity a fotili sa so svojimi obľúbenými celebritami. Stáli sme po boku s hviezdami svetového formátu. Prvou zastávkou bola sekcia hudobných ikon. Videli sme figuríny hudobných legiend ako Freddie Mercury, Michael Jackson a Madonna. Nasledoval svetu filmu a televízie. Vstupovali sme do kulís známych filmov a dotýkali sa replík filmových rekvizít. Vo svojich fantáziách sme sa ocitli na červenom koberci a vyskúšali si, aké to je byť súčasťou sveta slávy. Po tejto vzrušujúcej skúsenosti sme sa dostali do sekcie histórie a politiky. Figuríny svetových vodcov a historických postáv nás vtiahli do minulosti a poukázali na významné udalosti, ktoré formovali svet. V závere sme sa ocitli v prostredí slávnych športovcov a olympionikov. Precízne spracovanie figurín vyvolávalo pocit, že k nám každú chvíľu prehovoria alebo vykročia za nami. Snažili sme sa napodobniť ich pózy a zachytiť ten okamih na fotografii. Múzeum sme opúšťali s úsmevom na tvári. Prechádzku sme ukončili v múzeu čokolády, kde sme obdivovali cukrárske umenie i ochutnávali belgickú čokoládu.
Na našej ceste máme ďalší krásny a sladký zážitok, ktorý v nás ako spomienka zostane na dlhú dobu a inšpiroval k tomu, aby sme snívali veľké sny a verili, že môžeme dosiahnuť čokoľvek, čo si stanovíme.

 

Čítané 478 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill