Vytlačiť túto stránku
piatok, 07 apríl 2023 14:52

„No backpack day – Deň bez školskej tašky“

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

1. apríl je známy ako najbláznivejší deň v roku. Jednou z výziev, ktorá sa tento deň celosvetovo organizuje na školách je tzv. No backpack day - Deň bez školskej tašky.

A do tejto výzvy sme sa zapojili aj my. Keďže 1. apríl pripadol na sobotu, pripomenuli sme si ho 3. apríla v pondelok trochu netradične. Úlohou žiakov bolo priniesť si školské potreby v čomkoľvek, len nie v školskej taške, vaku či kabelke. A tak sme mali možnosť vidieť ich alternatívy. Košíky, odpadkové koše, rôzne krabice, obaly, vtáčia klietka, šatky, posteľné obliečky, skrinka na náradie, či prísť do školy len s rukami vo vreckách a vedomosťami v hlave – fantázii sa medze nekládli. Jedinou podmienkou bola bezpečnosť. Okrem dobrej nálady a úsmevov na tvárach učiteľov, žiakov a možno aj verejnosti, keď videli s čím kráčajú žiaci do školy, má táto výzva oveľa hlbší význam. Poukazuje na to, že na svete je mnoho detí, ktorí nemajú možnosť vzdelávať sa, chodiť do školy, či dostatok prostriedkov na zabezpečenie učebných pomôcok či školskej tašky.
Bol to veselý deň a my veríme, že sme inšpirovali aj tých, ktorí tento rok zaváhali. A čo vieme povedať už dnes? O rok sa zapojíme znova.

Čítané 1617 krát