Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 27. apríl 2024
utorok, 13 jún 2023 17:17

Náš prvý víkend v Prahe

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Týždeň ubehol ako voda a s ním prišiel náš prvý víkend vo veľkolepom meste Praha. Rozhodli sme sa vstúpiť do sveta kultúry a navštíviť jedno z Mestských divadiel pražských - divadlo ABC.

Na programe bola divadelná satirická komédia Revízor. Išlo o modernú adaptáciu klasického diela ruského spisovateľa N.V. Gogoľa, ktorá nás okúzlila výnimočným spracovaním a hereckým obsadením. Revízor patrí k najslávnejším dielam svetovej dramatickej literatúry. Autor v ňom zachytáva hlúposť, nevzdelanosť a skazenosť úradníkov v malom ruskom mestečku, v ktorom kvitne korupcia a nastavuje zrkadlo ich charakterov. Bolo úžasné sledovať výkony hercov. Ich herecký prejav, gestá boli presvedčivé a vyvolávali zamyslenie i úsmevy na našich tvárach. Predstavenie bohaté na rôzne emocionálne okamihy prinášalo momenty plné smiechu, napätia, ale aj hlbokých zamyslení. Hra mala silný dej a stále aktuálny odkaz. Po jej skončení sme v družnej debate cestou domov zažili ruch a atmosféru Václavského námestia a nočnej Prahy.

Po sobotňajšom kultúrnom vyžití sme sa v nedeľu zobudili do slnečného dňa, ktorý sme strávili v pražskej ZOO. Je jednou z najkrajších a najznámejších na svete. Mali sme možnosť obdivovať širokú škálu exotických zvierat obývajúcich súš i vodné prostredie. V plnej kráse sa nám predvádzali zvieratá z rôznych kútov sveta. Tulene, množstvo rýb, tučniakov či vodných vtákov, ľadové medvede, hrochy, krokodíly. Najviac sme sa všetci tešili na svet opíc. Videli sme orangutany, šimpanzi a ďalšie druhy opíc, ktoré nás pobavili svojou hravosťou. Zaujímavá bola expozícia zasvätená africkým savanám. Boli sme fascinovaní veľkými zvieratami, ako sú žirafy, slony a levy. Našou poslednou zastávkou bol výbeh s kengurami. Mali sme možnosť prísť s nimi do kontaktu a nakŕmiť ich špeciálnymi dobrotami. No a v závere sme svoje brušká nakŕmili aj my rýchlym občerstvením a zmrzlinkou.

Čítané 448 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill