Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 27. apríl 2024
pondelok, 13 jún 2022 22:28

Kudy z nudy

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Koniec víkendu sa blížil a chceli sme si ho užiť až do poslednej sekundy, preto sme sa vybrali do mesta zatočiť s nudou. To sa nám aj podarilo.

Po náročnom týždni sme išli do mesta a vychutnali sme si prechádzku cez známe Karlovarské kolonády a ich liečivé pramene. Mali sme možnosť vidieť Tržní, Vřidelní, Mlýnsku a Sádovú kolonádu.
Kvalita minerálnej vody je v priebehu storočí nemenná. V karlovarských prameňoch je prítomná väčšina prvkov periodickej tabuľky, bežne je analyzovaných cez 40 prvkov potrebných pre ľudský organizmus.
Karlovarská minerálna voda sa tvorí v hĺbkach cca 2500 metrov pod zemským povrchom. Verejnosti je prístupná v 14 prameňoch, ktoré sa od seba líšia teplotou a množstvom rozpusteného oxidu uhličitého. Každý prameň je tak podľa rozdielov teploty a preplynenia iný a s iným účinkom. Má preukázateľne priaznivé účinky na tráviaci trakt, látkovú výmenu, zvýšenie imunity voči genetickej a civilizačnej záťaži, na pohybové ústrojenstvo a celkové čistenie organizmu.
Mne sa najviac páčila Mlýnska kolonáda a jej antický štýl. Mlynská kolonáda je najväčšia z karlovarských kolonád a kryje celkom päť minerálnych prameňov: Mlynský prameň, prameň Rusalka, Prameň kniežaťa Václava, prameň Libuše a Skalný prameň.
Krásny, slnečný, nedeľný deň sme ukončili prehliadkou mesta autovláčikom.

Čítané 937 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill