Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 27. apríl 2024
streda, 15 jún 2022 23:29

Pravá tvár Emergency

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Moju 3- týždňovú odbornú prax v Karlovarskej krajskej nemocnici som sa rozhodla absolvovať na Emergency, ktoré sa nachádza v Pavilóne A.

Na toto oddelenie sú privezení pacienti RZP, lekárom, zdravotníckym záchranárom alebo priamo z oddelenia, ak sa ich stav zdravotne náhle zhoršil.
Prvý týždeň už mám za sebou a predo mnou sú ešte ďalšie dva. Začiatok stáže bol pre mňa veľmi náročný. Vedúca sestra mi ukázala priestory a oboznámila ma s prevádzkou oddelenia. Emergency sa skladá z troch častí. Emergency expektace, crash room a zákrokový sál. Je to jednotka so siedmimi monitorovanými lôžkami pre pacientov so závažnými ochoreniami vyžadujúcimi neodkladné ošetrenie. Lôžka sú vybavené pre komplexnú resuscitačnú starostlivosť. Zabezpečuje príjem kriticky chorých a traumatizovaných s ohrozením alebo už zlyhaním základných vitálnych funkcií (vedomie, dýchanie, obeh). Bola som nadšená z ich priestorového vybavenia ako je avízo systém, ktorý ich upozorní dopredu na prichádzajúci príjem s jeho diagnózou. Pri každom príjme pacienta sa vypisuje „Akútní záznam – Emergency“ a realizujú sa výkony ako napríklad odber venóznej krvi Monovette systémom, meranie a monitorovanie fyziologických funkcií, zhotovovanie 12 – zvodového EKG, príprava a aplikácia infúzií.
Keď som sa lepšie zoznámila s personálom, požiadala som ich aby mi ukázali miesto, kde pristávajú vrtuľníky leteckej záchrannej služby, ktoré privážajú alebo odvážajú pacientov. V tomto týždni som sa zúčastnila simulovaného cvičenia pádu lietadla. V rámci cvičenia som videla pravú tvár emergency. Zažila som veľký adrenalín, aj keď som vedela, že to nie je naozaj. Boli tu všetci lekári z každého oddelenia ako napríklad z chirurgie, neurológie, urológie a taktiež aj internisti. Sestričky konali vo veľkom nasadení. Doviezli nám pacientov s popáleninami, zástavou dýchania a fraktúrami na rôznych častiach tela.
Bol to pre mňa veľký zážitok a zaujímavá skúsenosť do života. Teším sa na ďalšiu spoluprácu s emery tímom.

Čítané 1058 krát
Viac z tejto kategórie: « Kudy z nudy Urologické oddelenie »

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill