Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 26. apríl 2024
nedeľa, 16 október 2022 21:20

Dvanásť prameňov lieči, trinásty prameň uzdravuje

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Po odbornej praxi naše kroky smerovali do múzea Jána Bechera, kde nás privítala sprievodkyňa múzea. Prehliadka začala krátkym filmom o histórii Becherovky,

ktorá je plná veľkých príbehov o rodine Becherov, majstrovstvách i alchýmii sprevádzajúcich vznik legendárneho bylinného likéru. Nahliadli sme na historické fľaše Becherovky. Interaktívna časť nám umožnila prezrieť a nasať vôňu byliniek a korenia, z ktorých sa Becherovka vyrába. Spoznali sme jedinečný proces výroby, ktorý je zahalený tajomstvom obklopujúcim slávny recept, ktorý sa od roku 1807 nezmenil. V závere sme degustovali 13. prameň Karlových Varov.
S otvorenou náručou nás privítala aj pani riaditeľka Strednej zdravotníckej školy a vyššej odbornej školy zdravotníckej v Karlových Varoch, vďaka ktorej sme mali príležitosť dozvedieť sa o možnostiach štúdia v odboroch: praktická sestra, laboratórny asistent, asistent zubného technika, masér v zdravotníctve a nutričný asistent. Škola poskytuje nižšie, stredné a vyššie vzdelávanie. Aj napriek tomu, že sa škola nachádza v historickej budove, ktorá bola postavená v roku 1845, jej priestory sú vybavené najrôznejšími modernými didaktickými pomôckami. Nahliadli sme na vyučovacie hodiny žiakov odborov nutričný asistent a asistent zubného technika, kde nás vyučujúce ochotne uviedli do vyučovacieho procesu. Aj tieto dni boli plné nových zážitkov a vedomostí.

Čítané 939 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill