Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 26. apríl 2024
pondelok, 07 jún 2021 23:54

S vetrom na krídlach

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Slnečná nedeľa s dátumom 6.6.2021 nemala pre nás nádych tradičného dňa. Začínala sa naša 21-dňová stáž v metropole Českej republiky, ktorú absolvujeme v rámci programu Erasmus+.

Naše prvé kroky smerovali na košické letisko, z ktorého sme mali priamy let do Prahy. Pre niektoré z nás to bolo po prvýkrát, čo sme leteli. Možno trošku s obavou, respirátorom na tvári, ale s radosťou sme absolvovali prvý let v živote. Po príchode sa naším druhým domovom stal útulný hotel v širšom centre mesta. Po celú dobu nášho pobytu budeme nadobúdať nové vedomosti, zručnosti, skúsenosti a množstvo zážitkov vo Fakultnej nemocnici Na Bulovce.
Nemocnica Na Bulovce je jedna z najstarších a najväčších nemocníc v Prahe. Naše prvé kroky sprevádzala Mgr. Alena Džupinová, ktorá nás zaviedla k námestníčke pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Soni Mendlovej, kde si nás neskôr vyzdvihli vedúce sestry pracovísk, na ktorých budeme pôsobiť- ortopedické, neurologické, interné a dermatovenerologcké oddelenie. Ihneď sme sa zapojili do pracovného procesu. Realizovali sme odbery venóznej krvi uzavretým spôsobom, odber kapilárnej krvi na glykemický profil, príprava a aplikácia inzulínu, aplikácia liekov na kožu a mnoho iného.
V popoludňajších hodinách sme objavovali zákutia Prahy v historickej časti. Tešíme sa každý deň, ktorý je pred nami.

Čítané 2202 krát
Viac z tejto kategórie: Stovežatá Praha »

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill