Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
nedeľa, 28. apríl 2024
sobota, 10 jún 2023 22:53

A ktoré oddelenie nenájdeme v Humennom ?...

Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V rámci odbornej stáže a vďaka projektu Erasmus+ mám možnosť absolvovať prax na urologickom oddelení v Mestskej nemocnici Ostrava.


Toto oddelenie poskytuje komplexnú urologickú starostlivosť nielen pacientom z Ostravy, ale aj pacientom z okolitých regiónov. Je zamerané na liečbu onkologických ochorení obličiek, prostaty a močového mechúra, a taktiež na liečbu urolitiázy, čo je tvorba a prítomnosť kameňov v močových cestách. Vykonávajú sa tu otvorené klasické, endoskopické, laparoskopické operácie a operácie s využitím laseru. Aj napriek tomu, že som na oddelení bola prvý týždeň, naskytla sa mi príležitosť nazrieť na otvorenú operáciu obličky – nefrektómiu (odstránenie celej obličky). Z ďalších operácii sú časté cystoskopie, výmena nefrostómie, orchiopexia (chirurgický zákrok, ktorý rieši poruchu zostupu semenníkov, čo je nesprávne umiestnenie semenníka či semenníkov mimo mieška), uretrotómia (vykonáva sa pri zúženej močovej rúre), TUR (transuretrálna resekcia močového mechúra je chirurgickou metódou využívanou v diagnostike a liečbe karcinómu močového mechúra) alebo napríklad punkčná biopsia prostaty a iné.
Na oddelení sa nachádza 21 lôžok, pričom sú 2 z toho nadštandardné izby. Súčasťou oddelenia je aj JIP a prístroj na USG vyšetrenie.
Prvý týždeň sa mi podarilo zvládnuť vďaka milému zdravotníckemu a ošetrovateľskému tímu a žiačkam Strednej zdravotníckej školy z Ostravy, takže som nadviazala aj nové priateľstvá.

Teším sa na to, čo mi prinesie nový týždeň a som plná očakávaní.

Čítané 481 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill