Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
pondelok, 29. apríl 2024
štvrtok, 14 marec 2024 14:11

Byť s človekom a byť pre človeka

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Žiaci druhého ročníka sa 12.3.2024 zúčastnili odbornej exkurzie v Hospici Matky Terezy v Bardejovskej Novej Vsi. Cieľom exkurzie bolo prehĺbiť poznatky žiakov o paliatívnej a hospicovej starostlivosti, ponúknuť im možnosť spoznať a pochopiť dôležitosť a náročnosť práce s nevyliečiteľne chorými a umierajúcimi ľuďmi.

Po príchode nás privítal personál hospicu a poskytol nám informácie o histórii, poslaní, poskytovaní služieb a organizačnom zabezpečení zariadenia. Neskôr sme mali možnosť prehliadnuť si priestory budovy.
Práca zdravotníckeho pracovníka v hospici je nesmierne náročná. Musí byť schopný poskytnúť nielen odbornú starostlivosť, ale aj morálnu a emocionálnu podporu pacientom aj ich rodinám v čase, keď čelia najťažším okamihom svojho života. Hlavným cieľom paliatívnej starostlivosti je najvyššia možná kvalita života pacienta a jeho rodiny. Vždy je to tímová práca.
„Bola to pre nás veľmi obohacujúca skúsenosť,“ povedala jedna zo žiačok. „Vidieť, ako sa súcit a starostlivosť dokážu preniesť cez hranice veku a profesie, nás inšpirovalo a utvrdilo v našom záväzku pomáhať iným.“

 

Čítané 101 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill