Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
pondelok, 29. apríl 2024
pondelok, 18 marec 2024 10:26

DSS - Lidwina v Strážskom - domov pre všetkých

Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Počas maturitných skúšok sme my, žiaci PS III.A spoločne s III.B triedou mali možnosť navštíviť Domov sociálnych služieb Lidwina v Strážskom.

Zariadenie je pobytovým zariadením pre dospelých prijímateľov s telesným a mentálnym postihnutím. Kapacita zariadenia je 78 prijímateľov, ktorým sa poskytujú kvalitné sociálne služby prostredníctvom kvalifikovaného personálu. Poskytujú zdravotnú a ošetrovateľskú starostlivosť, rehabilitačné služby i služby za účelom využívania voľného času a rozvoja pracovných zručností. Svoje zručnosti si prijímatelia rozvíjajú v tvorivých dielňach, ktoré sú zamerané na spracovanie odpadových materiálov a činnosť si vyberajú podľa vlastného záujmu, zručnosti a schopnosti.
V zariadení pôsobí i dramaticko-tanečný súbor, ktorý sa svojou tvorbou podieľa na všetkých programoch a kultúrnych podujatiach v meste i okolí. Aj nás, počas našej návštevy poctili krásnym tanečným vystúpením, za ktorý zožali úprimný potlesk. Vedúca sestra nás previedla zariadením, ktoré je rozdelené na pavilóny A a C, podľa náročnosti poskytovanej starostlivosti jednotlivým príjmateľom. V pavilóne B je administratíva. Keďže cieľom zariadenia je rozvíjať ich schopnosti a zručnosti tak, aby mohli klienti v budúcnosti viesť samostatný život, DSS Lidwina má aj aj tréningové byty. Taktiež umožňujú kreatívne využitie v domčeku, ktorý sme aj my navštívili. Ukázali nám ich šikovnosť, bohatú tvorbu a zručnosti, momentálne zameranú na veľkonočné obdobie. Celú túto odbornú exkurziu sme ukončili veľkým potleskom za vystúpenie a poďakovaním personálu, ako nás vrelo prijali, previedli zariadením a ukázali, že za každou dlhoročnou a usilovnou prácou sú výsledky, na ktoré sú právom hrdí.

Čítané 329 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill