Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
pondelok, 29. apríl 2024
streda, 07 jún 2023 20:57

Prvé kontakty s nemocnicou na Bulovke alias Čas má plné kapsy prekvapení...

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Volám sa Melánia Vozárová a dnes mám za sebou tretí deň súvislej odbornej praxe vo fakultnej nemocnici Bulovka na internom oddelení. Prvé okamihy na pracovisku som mala isté obavy z nového prostredia a povinností.

Postupne som sa začlenila do chodu oddelenia v čom mi bol nápomocný aj milý a ochotný personál. Ich empatický prístup mi pomohol prekonať môj počiatočný strach. Jedným z milých prekvapení pre mňa bolo zistenie, aké rôznorodé a komplexné je oddelenie internej medicíny. Pozostáva z 5 špecializovaných ambulancií, 2 štandardné ošetrovacie jednotky a dve JIP. Ja pracujem na oddelení 3.B., ktoré disponuje šiestimi izbami s dvoma až troma polohovateľnými lôžkami pre pacientov. Prvýkrát som sa tu stretla s telemonitoringom. Ide o monitorovanie srdcovej frekvencie pomocou ekg počas celej doby hospitalizácie pacienta na diaľku. Pacient má malý prístroj pripevnený 3 malými elektródami na hrudníku. Sledovací monitor je umiestnený na vyšetrovni sestier JIP.
Mojou náplňou práce je poskytovanie ošetrovateľskej starostlivosti, ktorá súvisí s diagnostickými a liečebnými postupmi, poprípade s rehabilitáciou pacienta. Každý výkon sa snažím plniť svedomito. Páči sa mi ako tímová spolupráca a koordinácia úloh prispieva k poskytovaniu najlepšej starostlivosti o pacientov.
V rámci stáže sme už spoznali malú časť Prahy, navštívili sme meduzárium, ktoré je súčasťou nákupného centra Arkády Pankrác.10.000 medúz v 38 akváriach na 700 m2 plochy. Priblížili sme sa k nim tak blízko, že sme mohli vidieť každý detail ich tela a vnímať ich pokojnú a tichú prítomnosť. Bolo to obohatenie pre naše zmysly a zároveň príjemný odpočinok od pracovných povinností.
.

 

Čítané 533 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill