Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
pondelok, 29. apríl 2024
piatok, 09 jún 2023 10:29

„V ústrety novým poznatkom, zručnostiam i kamarátstvam“ – FN Královské Vinohrady - deň prvý

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

FN Královské Vinohrady v Prahe je jednou z najstarších a najrenomovanejších nemocníc v Českej republike. Jej história siaha až do roku 1902, keď bola pôvodne založená ako Vinohradská nemocnica.

Svojou architektúrou a zeleným okolím pôsobí impozantne. V súčasnosti je jedným z najvýznamnejších zdravotníckych zariadení v Prahe. Nemocnica sa zameriava na poskytovanie kvalitnej zdravotnej starostlivosti a výskumu a zahŕňa široké spektrum medicínskych odborov. Vlado začal svoju prax na urologickej klinike, Ema na kardiochirurgickej klinike, Henika na neurochirurgickej klinike a Vanesa na internej hematologickej klinike.

Prvý deň odbornej praxe sme zažívali plno vzrušenia, stresu i neistoty. Naše obavy boli opodstatnené. Vykročili sme v ústrety novým veciam a novému prostrediu. V hlave nám vírili otázky, či to zvládneme, ako sa zaradíme do pracovného procesu i nového kolektívu. Vedeli sme však jednu podstatnú vec. Máme za sebou 3 roky štúdia, rok odbornej praxe a hlavne motiváciu, odhodlanie a chuť učiť sa, pracovať a nevzdať sa. A to na začiatok nie je vôbec málo.

Po príchode na príslušné oddelenia sme boli srdečne privítaní vedúcimi sestrami a tímom zdravotníckych pracovníkov. Od prvej chvíle nás oboznamovali s novým prostredím, systémom práce a pomáhali pri našich prvých krokoch na oddelení. Na zbytočné reči nebol čas. Pacienti nás potrebujú. Pocity neistoty sa postupne menili na sebadôveru. I vďaka tomu sme sa hneď zapojili do realizácie výkonov základnej i odbornej ošetrovateľskej starostlivosti. Tešíme sa, že s každým ďalším dňom budeme mať príležitosť rozvíjať zručnosti, spoznávať nových ľudí a získavať jedinečné skúsenosti, ktoré využijeme v štúdiu či pracovnom uplatnení.

Čítané 445 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill