Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
nedeľa, 28. apríl 2024
pondelok, 16 október 2023 10:29

„Pomáhame potravinami 2023“

Ohodnotiť túto položku
(5 hlasov)

Jubilejný desiaty ročník verejnej potravinovej zbierky s názvom Pomáhame potravinami 2023, ktorej iniciátorom a organizátorom je Spoločnosť Kaufland a Slovenský Červený kríž sa uskutočnil v októbri 2023.

Zbierka venovaná pomoci jednotlivcom a rodinám v sociálnej núdzi sa pravidelne uskutočňuje aj v našom meste. Záštitu nad jej organizáciou, realizáciou a následne aj distribúciou potravín prevzal dňa 12.10.2023 Územný spolok Slovenského Červeného kríža v Humennom. Na tejto pomoci nechýbali ani žiaci Strednej zdravotníckej školy v Humennom. Ako dobrovoľníci sa opäť aktívne podieľali na zvyšovaní povedomia o zbierke a boli nápomocní organizátorom i verejnosti, ktorá sa do zbierky zapojila, či už darovaním trvanlivých potravín alebo kúpou symbolického odznaku. Tento rok je potravinová pomoc v Humennom orientovaná na občanov nášho mesta a okolitých obcí, ktorí na vlastnej koži a majetku pocítili následky zemetrasenia.

Žiaci našej školy zároveň ponúkali verejnosti možnosť merania krvného tlaku a stanovenia hladiny krvného cukru. Každému, kto akýmkoľvek spôsobom prispel k úspešnosti podujatia patrí veľké poďakovanie. Poďakovanie patrí PaedDr. Gabriele Zavadskej, predsedníčke Územného spolku SČK v Humennom za zapojenie a prípravu žiakov.
Zvlášť ďakujeme Gabrielovi Bruchmannovi (z PS I.B) a Filipovi Kotusovi ( z PS III.B) a ostatným zapojeným žiakom prvého až tretieho ročníka, lebo sú dobrým príkladom toho, že dobrovoľnícka činnosť nám nie je cudzia. Veríme, že aj vďaka ich ochote, aktívnemu prístupu sa dostane pomoc tým, ktorí to aktuálne najviac potrebujú.

Čítané 536 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill