Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
nedeľa, 28. apríl 2024
utorok, 10 október 2023 23:07

Svetový deň srdca na Strednej zdravotníckej škole v Humennom

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Koordinátorka prevencie Mgr. Ivana Švigárová spolu so žiakmi PS III.B pripravili pri príležitosti Svetového dňa srdca „Deň srdca na SZŠ“.

Cieľom podujatia bolo zvýšiť povedomie o prevencii srdcovo-cievnych ochorení a podporiť zdravý životný štýl. Hlavným bodom programu bolo meranie krvného tlaku, pulzu, telesnej hmotnosti a stanovenie BMI. Tieto merania patria k základnej diagnostike ochorení a poskytujú cenné informácie o kardiovaskulárnom zdraví. Zúčastneným pomáhali pochopiť dôležitosť pravidelného monitorovania fyziologických funkcií, ako súčasť primárnej prevencie chorôb srdca.

Podujatie sme spestrili o košík plný ovocia, z ktorého sa mohli zúčastnení ponúknuť, o súťaž v skákaní na švihadle, o rozhovory a o význame prevencie. Pohľad zúčastnených sme upriamili pozornosť na kód zdravého života: 0-30-5 -120/80 – 70-84/94
0 - počet vyfajčených cigariet
30 min.- minimálny počet minút pohybovej aktivity denne
5 a menej mmol/l - hranica cholesterolu v krvi
120/80 - ideálny krvný tlak
70/min. - optimálna pulzová frekvencia
80/94 cm - ideálny obvod pása u žien a u mužov
Prialo nám krásne slnečné počasie a vydarené podujatie tak prilákalo nielen žiakov a zamestnancov školy, ale aj okoloidúcich. Živá atmosféra, rozhovory, stretnutia, podporili nielen naše zdravotné povedomie, ale aj vzájomné vzťahy. Podujatie tak bolo jedným z príkladov života na našej škole a zároveň ukážkou toho, ako naši žiaci svojou činnosťou prispievajú k zdravotnej výchove.

Najúspešnejší v skákaní na švihadle:
1. Natália Piškaninová PS III.B, Pavol Hivko PS II.B
2. Michaela Dutkovská PS I.A, Filip Kotus PS III.B
3. Ingrida Hivková PS I.A, Oliver Gazdov PS I.B

 

Čítané 462 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill