Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
pondelok, 29. apríl 2024
streda, 27 december 2023 08:01

Kampaň - Červené stužky

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS, ktorému je v kalendári svetových dní vyhradený 1. december sa realizujú aktivity zamerané na podporu vzdelávania, zvýšenie povedomia verejnosti o HIV infekcii a ochorení AIDS a na vyjadrenie podpory ľuďom s HIV/AIDS.

Univerzálnym symbolom je červená stužka, ktorá je celosvetovo používaná počas Svetového dňa boja proti AIDS a s ním súvisiacich podujatí. Poukazuje na dôležitosť prevencie, včasnej diagnostiky, liečby a boja proti šíreniu tohto vírusu. Mnohí ju nosia na znak solidarity s ľuďmi žijúcimi s HIV/AIDS.

Téme HIV/AIDS je venovaná aj celoslovenská kampaň Červené stužky, do ktorej sa pravidelne zapájame. Tento rok si naši tretiaci pripravili červené stužky a prezentácie na túto tému, Majka Valigová (PS III.B), Timea Zubaľová a Slávka Semjonová (PS II.A) sa zapojili do výtvarnej súťaže a kreslili plagát s logom červenej stužky, ďalší žiaci boli účastníkmi športových súťaží. Štvrtáci sa veselo i vážne venovali téme v rámci interaktívneho programu Hrou proti AIDS. Jednotlivé kolektívy so školskou psychologičkou diskutovali na tému Podpora duševného zdravia a vytvárali projekt záchrannej siete. Zúčastnili sa aj programov a besied venovaných prevencii šikanovania a kybešikany. Prváci sa venovali téme antikoncepcie a prevencii pohlavne prenosných ochorení. Aktivity boli realizované v rámci plánu práce koordinátora prevencie, v spolupráci so školskou psychologičkou Mgr. Sopirjakovou, s koordinátorkou ľudských práv Mgr. Kowalskou a koordinátorkou výchovy k manželstvu a rodičovstvu PhDr. Chaľovou.

Čítané 358 krát

Galéria obrázkov

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill