Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
pondelok, 29. apríl 2024
nedeľa, 07 január 2024 23:01

Hudobné Vianoce

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

 

Nevieme presne, kedy sa pominul čas, v ktorom sme sa dospelí, ešte vedeli dívať na Vianoce ako na zázrak.

Ale mnohí Vianoce vnímajú ako malý zázrak. K tomuto zázraku patrí aj hudba. Aj v našej škole sme mali hudobné Vianoce. Vianočným výchovným koncertom sme hudobnými ukážkami precestovali Európu.
V ktorej krajine „vynašli“ vianočný stromček? Odkiaľ k nám priplával „vianočný“ kapor? Aké sú obľúbené vianočné jedlá Francúzov, Angličanov, Nemcov, A aké sú zvyky a obyčaje na Slovensku? V ktorej krajine vznikla pieseň Tichá noc? Ktorí svetoví hudobní skladatelia písali vianočné skladby a piesne? Aké sú najznámejšie slovenské koledy?
To všetko sme sa dozvedeli počas vianočného výchovného koncertu Európske Vianoce, v podaní profesionálnych umelcov z Bratislavy, hlavného mesta Slovenska ,v odbore spev a klavír.
Moderátorom programu a zároveň barytónový hlas sa zaskvel v podaní Rastislava Kocana, sprievod na gitare a klavíri realizoval Matej Vrábel a ozdobou koncertu bola sopranistka Dominika Mičíková.
Koncert mali možnosť v anketovej otázke vyhodnotiť žiaci z PS I.A.
Z odpovedí sme vybrali názor Terézie Anabelle F.
„Bolo to krásne spestrenie vyučovania. Veľmi sa mi páčil spev týchto sympatických ľudí a hlavne hra na saxofóne mojej spolužiačky a zároveň dobrej kamarátky. Držala som jej palce. Zvládla to výborne, veľmi sa mi páčilo jej umelecké vystúpenie. Tento druh umenia krásne spríjemnil adventný čas, všetci sme si to užili. V programe účinkovala aj žiačka našej školy Ingrida Hivková, Júlia Iľková a Bibiána Žirová.“

 

Čítané 469 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill