Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 26. apríl 2024
utorok, 22 jún 2021 18:47

Ortopedická klinika- športová ortopédia

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Krátko, pred začatím odbornej stáže vo Fakultnej nemocnici Bulovka v Prahe, sme dostali na výber zo 4 kliník, kde strávime celú stáž. Zo všetkých ponúkaných miest ma najviac zaujala ortopedická klinika.

Ortopedická klinika sa skladá z 6 oddelení a celkovo má 148 lôžok. Venuje sa ortopédii a traumatológii pohybového ústrojenstva - jednému z najväčších medicínskych odborov, ktorý poskytuje liečebnú a preventívnu starostlivosť pacientom všetkých vekových skupín. Kombináciou akútnej úrazovej starostlivosti, akútnej ortopedickej starostlivosti a elektívnej ortopedickej operatívy sa poskytuje rozsiahla oblasť konzervatívnych a operačných výkonov. Zahŕňa tak vlastné pohybové ústrojenstvo ako aj rôzne veľké časti príbuzných odborov ako sú: neurochirurgia, plastická chirurgia, cievna chirurgia, reumatológia, onkológia, pediatria a všetko, čo súvisí s pohybovým ústrojenstvom.

Najčastejšie sú tu pacienti prijímaní na TEP /totálna endoprotéza /- výmena kolenných a bedrových kĺbov, osteostómie, operácie tenisových lakťov, aloplastiky a pod.
Toto oddelenie mi prinieslo veľa nových poznatkov, zručností a schopností, vďaka ktorým sa môžem učiť stále nové veci a nadobúdať vedomosti, ktoré budem môcť využiť vo svojom nasledujúcom štúdiu. Počas stáže som sa zoznámila s organizáciou a systémom práce na tejto klinike, uspokojovala bio -psycho- sociálne potreby pacientov, spolupracovala so sestrou pri plnení diagnostického a liečebného plánu pacienta a zdokonaľovala sa v odborných výkonoch ako sú: odber venóznej krvi, aplikácia podkožných a vnútrosvalových injekcií, meranie hladiny glykémie krvi glukomerom, príprava intravenóznych injekcií a infúzii a spolupracovala som s fyzioterapeutickou sestrou pri aktivizácii chorých po operácii. Som veľmi spokojná so svojím výberom.

Čítané 2217 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill