Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 27. apríl 2024
pondelok, 19 jún 2023 22:03

Ortopedické oddelenie moja nová srdcovka...

Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Ahojte, volám sa Emma a vďaka projektu Erasmus + mi bolo umožnené vykonávať prax v Mestskej nemocnici v Ostrave. Stáž absolvujem na Ortopedickom oddelení.


Je to kruhová ošetrovacia jednotka s dvanástimi izbami, z ktorých dve sú nadštandardné.
Oddelenie poskytuje komplexnú ortopedickú a traumatologickú starostlivosť o pacientov s ochoreniami pohybového ústrojenstva. Základnými dvoma piliermi ortopedickej operatívy sú náhrady kĺbov a artroskopické operácie, operácie nezhubných a niektorých zhubných nádorov. Realizujú výkony pri úrazoch pohybového aparátu so zvláštnym zameraním na zložité poranenia kĺbov. Vykonávajú aj operácie z oblasti športovej ortopédie a traumatológie. Všetky izby sú klimatizované. Ortopédia má k dispozícii vlastný moderne vybavený operačný trakt s 2 sálami s laminárnym prúdením, ktoré zaisťujú pre výkony superaseptické prostredie.
Veľkou zaujímavosťou vybavenia tohto oddelenia sú motodláhy na ramená a na kolená. Je to úžasný pomocník po operácii, predsa len každý pacient je citlivý na svoje operačné miesto a motodláha mu dopomôže s rozcvičením a vrátením sa do bežného života. Najčastejšie výkony sú totálne endoprotézy bedrových kĺbov, kolien alebo ramena. Výnimkou nie sú artroskopické operácie kolena, alebo sútura Achillovej šľachy.
Som veľmi vďačná, že som sa dostala práve na takéto oddelenie plné milých, nápomocných, usmievavých osôb, ktoré chcú naučiť, ale aj pomôcť. Naučila som sa vykonávať odber venóznej krvi systémom monovette, manipuláciu s motodlahou, realizovať príjem pacienta na oddelenie, realizovať a edukovať pacienta o rehabilitácii po totálnej endoprotéze kĺbu. Taktiež so žiakmi Strednej zdravotníckej školy v Ostrave som zažila množstvo zážitkov, nových skúsenosti a nadviazala aj nové priateľstvá.
Náš druhý víkend v Ostrave začal v piatok na Slezkoostravskom hrade, v hradbách ktorého sa konal tanečný Coal festival pod holým nebom, neskôr sme sa prešli po najznámejšej ulici v Ostrave Stodolní. V sobotu sme nahodili športové oblečenie vrhli sa do Laser arény na Laser game. Poriadne sme sa zapotili a objavili v sebe hráčskeho ducha.

Čítané 643 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill