Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 27. apríl 2024
utorok, 20 jún 2023 23:28

Neurologické oddelenie v MNO: Líder v starostlivosti o neurologických pacientov

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Počas týchto 3 týždňov v Mestskej nemocnici Ostrava svoju prax absolvujem na neurologickom oddelení A na 2. poschodí.

Na čele oddelenia je primár, vrchná sestra a staničná sestra. Toto oddelenie disponuje moderným vybavením a poskytuje 7 štandardných a 1 nadštandardnú izbu. Oddelenie poskytuje starostlivosť o pacientov s

neurologickými ochoreniami, ako sú epileptické záchvaty, problematika cievnych ochorení, otravy, ale aj neurodegeneratívne ochorenia. Zo začiatku som sa oboznamovala s materiálnym a priestorovým vybavením oddelenia a snažila sa zapojiť do ošetrovateľského tímu. Na tomto oddelení som realizovala výkony ako odber krvi spôsobom monovette, vykonávala hygienickú starostlivosť o pacientov, EKG, meranie fyziologických funkcii a mala som možnosť pozrieť sa na lumbálnu punkciu, teda odber mozgovomiechového moku na biochemické vyšetrenie. Po pozvaní na PICC ambulanciu som si pozrela a zároveň mohla asistovať pri zavádzaní MIDLINE katétra, čo je centrálny-žilový katéter zavedený periférnou cestou pomocou USG na dobu 3-12 mesiacov. Vďaka nemu je pacient ušetrený od bolesti viacerých vpichov. Tieto príležitosti boli pre mňa veľkým prínosom do života.

Po namáhavom pracovnom týždni nás čakal zaslúžený oddychový víkend. V nedeľu sme navštívili veľmi príjemný wellness, v Relax centre hotela Clarion Congress, ktorý sme si neskutočne užili v saunovom svete a vírivkách.

Čítané 688 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill